24.03.2023
OUR TARGET – UNDERSTANDING THE WORLD! ART & SCIENCE & TECH FAIR – 2023
Competiție de proiecte pentru elevi cu vârsta între 10 și 14 ani din București și județele limitrofe- Ediția a IV-a. Înscrierea se face pe email la [email protected].
Program:
- 10:00 Deschiderea oficială a OUR TARGET: UNDERSTANDING THE WORLD! Art & Science & Tech Fair. Scurte alocuţiuni. Prezentarea echipelor participante.
- 11:00 Jurizarea la stand. Vizitarea standurilor de către membrii juriului.
Momente speciale:
- Jocul “Fresca Climatică”- Asociația Climato Sfera
- “nZEB Ready” proiect UTCB – softuri 3D în mediul construit. Experiențe VR.
- “De la magie la știință” – Ing. Cristian Stănescu
- Liceenii printre noi – Echipa elevilor de la Liceul Teoretic Dr.Mioara Mincu ne prezintă un proiect în lucru.
- Tombolă
- 15:00 Anunţarea deciziei juriului, premiere, discursuri.
Fundația Romanian Business School acordă premii pentru cele mai bune trei proiecte si mențiuni speciale. Partenerii pot oferi premii dedicate.
- 16:00 Strângerea expoziţiei
Tematica recomandată: educația științifică și tehnologică în perspectiva dezvoltării durabile și a pregătirii copiilor pentru profesiile viitorului.
Cele trei secțiuni: 1. aplicaţii 2. instalaţii funcţionale şi experimente ştiinţifice şi 3. machete statice.
Vor fi acordate premii ( vouchere) de către Fundația Romanian Business School pentru primele trei echipe de la fiecare secțiune. Partenerii pot oferi premii speciale.
Toți elevii și profesorii primesc diplome de participare.
Descriere: Elevii (organizați în echipe de maxim cinci) trebuie să creeze un experiment, pe care să îl reproducă la stand, o machetă, o instalaţie sau o aplicaţie software, care să ilustreze cauzele sau dinamica unui fenomen, cauzele unei probleme sau să ilustreze o soluţie a problemei.
Participarea este deschisă elevilor din școlile gimnaziale din Bucuresti și Ilfov.
Elevii îşi gândesc proiectul utilizând metoda științifică, sub îndrumarea profesorului facilitator. Se recomandă colaborarea între profesorii de diferite discipline.
Elevii înregistrează într-un foto album momente din pregătirea proiectului
Elevii trebuie să-şi creeze o prezentare vizuală a proiectului. Prezentarea poate fi un videoclip de două minute sau o prezentare în power point de 5 slide-uri.
Elevii îşi amenajează standurile de prezentare şi răspund la întrebările juriului la vizitarea standului de către juraţi.
Juriul pentru fiecare secţiune este format din profesori de ştiinte cu experienţă şi din specialişti în domeniul ştiintific şi tehnologic.